Asset Publisher
Zurück
Warszaty kuchni myśliwskiej - edycja 2 i 3
Warszaty kuchni myśliwskiej - edycja 2 i 3
W lutym 2014 roku w ramach realizowanego wspólnie z Gminą Bytnica oraz niemieckim stowarzyszeniem Jagdverband Spree-Neiβe/Cottbus projektu „Łowiectwo – między kulturą a naturą” odbyły się dwie edycje warsztatów kuchni myśliwkiej.
Było jak zawsze wyśmienicie, a widownia dopisała jak zwykle. Mogliśmy dowiedzieć się, jak się przyrządza myśliwskie rarytasy. Tym razem zaprezentowano, przygotowanie i degustowano takie wspaniałości jak: smalec z dzika, zrazy zawijane z jelenia cielaka, wątróbka z dzika, udziec sarny, dzik pieczony w całości nadziewany kaszą, zupę z podrobów – przysmak łowczego, białą kiełbasę z dziczyzny, a także przepyszne żeberka z cielaka jelenia.
Były to już niestety ostatnie warsztaty kulinarne w ramach tego projektu. Zainteresowanie było jednak tak duże, iż nie wykluczamy kolejnych spotkań.
Wkrótce udostępnimy na naszej stronie internetowej przepisy na wszystkie potrawy prezentowane podczas zajęć.
Asset Publisher
—
3 Items per Page